• Gentleman Yacht since 1916
  26 meter
 • Interieur
  Miró Gentleman Yacht
 • Route Limburgeois
  Nederland, België & Duitsland
 • Winterhotel Maastricht
  2 persoons luxe hut..2 persons Luxury cabin
 • Route Ravel
  Fiets - & vaar vakanties
 • Maastricht - Parijs
  Chateau de Pierrefonds

Fiets Vaar-vakantie-Rivercruise e-BikeTour 

               Maastricht - Parijs &   

Parijs - Maastricht 2024parijs1

           Ook niet fietsers zijn van Harte welkom 

                                        Dream IDo,iWith Dutch Paradise travel
 
 
                                  

Vanaf 21 Sept.en 11 Okt.2024 
Vaart het Hotel Yacht Miró***** de prachtige Fiets-Vaar vakanties  
vanaf Maastricht naar de lichtstad Parijs en de route Parijs - Maastricht 

Met het luxe Hotel Yacht Miró ***** naar Parijs: - Een echt Frans avontuur  
Mogelijk voor individuele Gasten en kleine Groepen Max.10 pers.

Fiets -Vaar- vakantie River Cruise 15 dagen meest Vlakke fiets routes

Steden op de route: Maastricht - Luik - Huy - Namen - Charleroi - Strépy - Mons - Antoing - Valenciennes - Denain - Noyon - Péronne - Compiègne - Creil - Auvers sur Oise - Conflance -St,Honorine ,Bougival – Parijs 

  yachtmirologo   Boutique Hotel Yacht Est.1916

Dit prachtige Hotel Yacht Miró ***** is meer dan 100 jaar in de vaart . 
en officieel ingeschreven als  Luxemotor - Deksalon in het register Historisch Varend erfgoed RVEN
En uw Fiets-Vaar avontuur begint op dit onlangs volledig gerestaureerde en nieuw gemotoriseerde Historische Salon Yacht -
( Max. 10 gasten )

Het Prachtige Hotel Yacht Miró ***** is uw luxe varende Hotelletje dat u op uw reis zal begeleiden. En u een voortreffelijk logies bied zonder dat u elke dag koffers moet pakken om verder te kunnen fietsen. U fiets of wandelt op uw gemak zonder problemen tot u weer op de afgesproken plaats komt waar u de Miró***** weer aantreft . U kunt ook een paar fiets dagen overslaan en een heerlijke dag in een lekkere dekstoel aan boord genieten van de vaartocht, wat u wilt. En natuurlijk is er genoeg tijd voor museum of een stadsbezoek. U maakt een heerlijk afwisselende Fiets- Vaarvakantie door het dal van de rivier de Maas - de Sambre, de Boven schelde- de Somme, de Oise en de Seine

 • in 2024 is Fiets Huur Inclusief       

First Class e- Bike - Luxe Model - I:SY  e-Trekking 7.5 *****  
Met 400 Amp. accu – 8 versnellingen, super sterke midden motor ( Bosch system ) - traploos, verstelbaar stuur – Terugtrap rem
+ 2 Hand hydraulische handremmen  + gell zadel, 2 fietstassen, regenponcho, fietscomputer, fietshelm en anti- lekbanden.

Begeleide Fiets touren met Professionele meertalige Fiets Gids /Tourleader ?  

 
We bezoeken Prachtige steden: zoals Maastricht - Liège, - Huy, - Namur, - Mons, - Antoine,- Valenciennes, - Bouchain, - Noyon, - Péronne, - Compiègne, - Creyl, en Auvers sur Oise - Conflance St Honorine , - Bougival, - Parijs - Mooie  oude tuinsteden waar de Napoleons en de koningen hun buitens bouwden. We varen over de Maas de Sambre de schelde, de Somme, de Heerlijke  Oise en de machtige Seine.

In Parijs liggen we echt midden in de oude stad zodat we ruim de tijd hebben om de stad te ontdekken en te verkennen. 

parijs3

De kapitein en z,n Maat kennen Parijs als hun broekzak en de kok aan boord is een echte Grand Chef die ons de lekkerste dingen tovert met een lekker wijntje en lekkere Franse kaas.

De Miró***** heeft voor u 5 luxe 2-persoons Comfort Class hutten met dubbelbed, betimmert in kersenhout met in elke hut een ruime Badkamer met douche en toilet. Zitbankje, satelliet kleuren TV/DVD - Radio, eigen safe, 220 volt boordnet, fax, telefoon en internet. Natuurlijk ook C.V. en Airco, welke hut onafhankelijk te regelen zijn.

Het leven aan boord en onderweg is echt leven als God in Frankrijk.

De Reis duurt 15 dagen en is op basis van More Incl. = 12 dagen Vol pension. + 2 dagen Half pension  
Een gezellige Familiale sfeer en geen verplichtingen
• Max. 10 hotelgasten.
• De heen en terug reis kunt u per internet goedkoop zelf direct boeken, of door het boekingskantoor worden verzorgd.
  Dit kan per Trein, Auto - Flixbus en Euroline Lijnbus - of Vliegtuig.

Fietsen en wandelen,mag tijdens de reis maar hoeft zeker niet, kortere of langere Fiets en Wandeltochten zijn altijd mogelijk.
Ook is het mogelijk om gedeeltes van deze reis mee te varen als u bijvoorbeeld minder tijd tot uw beschikking heeft.

De reis Parijs-Maastricht gaat in omgekeerde volgorde.

Onder het Motto " Vakantie Bij Vrienden"
Heten Uw Capt.de Gids &Crew, U Hartelijk Welkom aan boord.

1e dag, Champagne Ontvangst
Zaterdag Maastricht 12.00 uur inschepen en een gezellige Champagne ontvangst. We maken kennis met de overige gasten en bemanning. De fietsen worden helemaal op uw maat afgesteld en maken een gezellige cruise vaart naar Luik. De vurige stede onderweg passeer je de hoogste sluis van de rivier de Maas waar schepen Ca. 18 meter omhoog worden geschut. De Miró***** Legt aan midden in de Luikse binnenstad.

's Avonds na het Diner een prachtige stadswandeling door Historisch Luik. Tijdens deze wandeling neemt een gids je mee, om in de Voetsporen van George Simenon en zijn Inspecteur Maigret de Historische binnen stad te ontdekken. De gids vertelt je tijdens de wandeling honderduit over de geschiedenis van de stad en natuurlijk bezoeken we in het beroemde Café Chantant Les Jardin des Ollivette
met Volks Muziek en Franse Chansons.

2e dag, Luik – Huy - Namen
Tijdens het ontbijt vaart de Miró***** naar Neuville. Aan boord kun je genieten van alles wat je onderweg tegenkomt. Vanuit Neuville begint de fietstour naar Huy en Namen (ca.36km.) die je leidt langs een mooie landelijke route met een aantal bijzondere plekken. In Huy is er tijd om de imposante Kathedraal en het machtige Citadel te bewonderen en even rond te kijken. De tour eindigt vandaag in de Grafelijke stad Namur , de hoofdstad van Wallonië. Vanaf onze ligplaats heb je prachtig uitzicht op het hooggelegen Citadel het kasteel en de vestingen  die door eeuwen zijn gebouwd om de stad en ommeland te beschermen. Namen heeft een prachtige binnenstad en na het diner is er tijd voor een historische wandeling op de Citadel en te genieten van het mooie uitzicht op de stad, rivier de Maas en de Sambre en de kleine straatjes met de vele terrasjes te ontdekken.

3e  dag Namen - Pont de Loup - 4e dag Charleroi – Strépy
's Morgens genieten van een Heerlijk ontbijt en de Miró***** vaart richting Floreffe  Okay de fietsen van boord en  bezoeken we de Abdij met zijn beroemde kloosterschool en bier brouwerij. Fietsend langs de sambre herinnert het land ons aan vroegere tijden dat hier een bloeiende mijnbouw en staalindustrie was. De fietstour van vandaag gaat naar Pont de Loup (ca 35 km.) en Varen voorbij Charleroi s, avonds een heerlijk diner aan boord en daarna kun je genieten van het mooie uitzicht en de natuur.

5e dag, Strépy - Mons
Tijdens het ontbijt varen we richting Strépy ,naar de nieuwe en imposante schepenlift in het Canal du Centre. Deze reusachtige schepenlift zo groot als een heus voetbalveld overbrugt een hoogte van 78 meter. De geweldige machinezaal en Museum zijn te bezichtigen en kunt u de 3 kleine 100 jaar oude museum scheepsliften bezoeken.
Een door de UNESCO uitgeroepen werelderfgoed

We fietsen vandaag richting Mons, ( Bergen ) en we bezoeken de oude historische binnenstad met zijn prachtig raadhuis, kathedraal en belfort

6e dag, Mons - Antoing (ca 35 km)
Heerlijke fietstocht langs oude dorpen en verstilde kanalen. door het land waar Vincent van Goch in zijn jonge jaren als prediker gewerkt heeft. De Miro vaart naar naar Antoing, het schippers dorp aan de Boven Schelde. Bezoek het kasteel van Antoing. Na het diner kun je heerlijk uitrusten van uw  fiets- of wandeltocht.

7e dag Antoing - Valenciennes
Vandaag passeer je de Franse grens. En begin je aan een nieuwe (fiets tocht ca 35km.) door de bossen en velden langs oude dorpen naar Valenciennes , de poort naar Frankrijk . Het schip vervolgt zijn route over de Boven Schelde. Valenciennes is een Mooie oude stad met veel historie een prachtig raadhuis en gezellige binnenstad. Vandaag ook land producten markt op het stadhuisplein. Diner aan boord in de binnenstad van Valenciennes.

8e dag, Valenciennes – Bouchain - Arleux
Fietsen van Valenciennes naar Bouchain Hier begint de prachtige Picardie een geweldig mooi land  en wordt er verder in konvooi gevaren, dit gaat op typische Franse wijze: ontspannen, met een wijntje en lekker eten. Want wat vandaag niet gebeurt, komt morgen of overmorgen wel. En er is voldoende tijd om te ontspannen en van de unieke omgeving te genieten.
De Picardie is prachtig. Het diner vanavond echt op zijn Frans gezellig en met een heerlijk wijntje .

9e Dag Arleux - Péronne
We meren aan bij het Souterrain du De Ruyaulcourt ( tunnel ) Hier komen jullie weer aan boord om je weg te vervolgen door de kilometers lange scheeps tunnels onder van het plat van Ruyaulcourt. Deze tunnels zijn 4.354 meter lang en gaan dwars onder de heuvels door. Je vaart door het Canal du Nord, dat uitkomt bij het Souterrain du Pantry, ook een 1.601 meter lange tunnel. De (fiets ) tour van vandaag gaat richting Noyon. hier bezoeken we het Oorlogsmuseum van de eerste wereld Oorlog  .Het is een mooie tocht van ca 40 km kilometer, maar als het te ver is kun je onderweg bij iedere sluis weer opstappen. De tocht gaat door het prachtige Franse land en voert je langs pittoreske dorpjes en een gebied dat voornamelijk gebruikt wordt voor landbouw. Noyon is een oude stad die al uit 600 voor Christus dateert. Karel de Grote is hier tot Koning der Franken gekroond. De stad biedt vele middeleeuwse bezienswaardigheden en monumenten, die ondanks dat Noyon in de WO I en WO II zwaar getroffen is in tact zijn gebleven. 's Avonds is er een heerlijk diner aan boord en met een lekker wijntje op het achterdek is het goed toeven.

10e dag, - Noyon - Chateau Pierefonds - Compiègne
Na het ontbijt varen en fietsen we door prachtige Bossen .En het land van de Rivier Aisne richting Chateau Pierefonds naar men zegt ? Het mooiste sprookjes kasteel van Frankrijk naar Compiègne (45 km) . We meren aan de schilderachtige oevers van de stad. Compiègne staat bekend als de koningsstad omdat de vroegere Franse koning hier zijn Grand palais had. In het Bois du Compiègne is ook na de eerste wereld oorlog de capitulatie van Duitsland getekend . Het is de stad waar Jeanne 'd ARC gevangen werd genomen. Kortom een heerlijke stad om te ontdekken, met veel musea en cafés die de moeite waard zijn. Je hebt de rest van tijd om rond te wandelen.

11e dag, Compiègne - Creil
Hier start onze Fiets tour (ca 35 km,). Vandaag een prachtige tocht door het Bos en langs de Rivier in zomerse pracht. de Miro vervolgt zijn weg over de prachtige rivier de Oise en de invloed van de grote stad Parijs is al goed merkbaar.
Diner in de binnen stad

12e dag Creil – Auvers sur Oise - Conflance Ca 40 Km
Van Creil fietsen we naar het Prachtige kasteel van Chantilliy  en verder naar Auvers Sur Oise het stadje waar Vincent van Gogh zijn laatste dagen werkte en waar hij ook ligt begraven naast zijn broer Theo hier vind je nog veel thema’s terug die hij heeft geschilderd . en maken we een Prachtige avond vaart met de Miro naar naar Conflance .

13e dag, Conflance - Bougival - PARIS
Conflance - st-Honorine. Dit is de hoofdstad van de Franse binnenvaart en er liggen honderden schepen afgemeerd. Het stadje heeft een bijzondere zuidelijke sfeer, en veel schippers blijven er na hun pensioen wonen. We varen al vroeg af. Gezellige Ontbijt Cruise op de Seine. (fietsen is vandaag facultatief ), maar de Seine biedt vanaf het water een prachtig decor. We bezoeken onderweg het chateau de Chantilly. Het is een fantastisch gezicht om de Skyline van Parijs te zien en op je gemak de stad binnen te varen. In Parijs aangekomen maken we een Prachtige stad rondvaart en varen we onder de stad door de Tunnels naar Port La Vilette en proeven we hier nog het echte oude Parijs   

14e dag, PARIS
Na het ontbijt ligt de Stad Parijs aan je voeten om ontdekt te worden. Stadstour per Fiets of? .Wil je meer over de stad weten komen dan kun je een dagje met onze tourgids op pad. Hij neemt je mee naar alle leuke bezienswaardigheden per fiets of met het openbaar vervoer. s,Avonds ? Of er zelf lekker op uit ?  Of met samen de Crew een gezellig Diner in de oude stadswijk in een van de Muziek Cafe,s met Chansons en een lekker wijntje . 

15e dag, zaterdag - Terugreis
Na een heerlijk ontbijt is de tijd om afscheid te nemen van vrienden om na een geweldig Avontuur weer naar huis te gaan.

Terugreis per  Flixbus - Euroline -TGV of een vlucht boeken. 

Vertrekdata Route Paris 2024
Inschepen te Maastricht 21 september 2024  
Uitschepen te Paris 5 Okt.
   
Inschepen te Paris 11 Okt. 2024 -- 
Uitschepen te Maastricht 25 Okt. 2024

Full Charters op verzoek en naar beschikbaarheid.

Speciale aanbieding More Incl. € 2.495,- pp    
+ € 275,-pp  Boord kas =Toeristenbelasting - Locale afdrachten - Doorvaartrecht - extra Haven & Veer gelden -  
- Fiets verzekering - Energie toeslag - Co2 Compensatie - Lokale afdrachten

100 % More Inclusive 
·Champagne ontvangst met limburgs lekkers 
• Volpension / Logies aan boord van het Luxe Boutique Hotel Yacht Miró***** 
• elke dag Uitgebreid Kapiteins ontbijt. 
• Alle dagen  x Lunch / pakket + Drankje Fruit & snack 
• 12x First class 3 of 4  Gang Diner aan boord  ( La Cuisine Francaise *** )
• Luxe 2 pers Hut met Dubbelbed ,Airco - Sat TV/ DVD. - CV –Safe – Fohn
• Sport Massage apparaat
• Eigen badkamer en Suite - Douche / Toilet 

• Elke dag cabine reiniging - Maidservice 
• Koffie & Afternoon Thee met Huisgemaakt lekkers 
• Fruit en snacks
• Handdoeken- Bedlinnen
• Wasserij service aan Boord 
 

Incl.Fietshuur, First Class e-Bike, I:SY e –Trekking 7.5 ***** luxe model met 400 amp. accu, terugtraprem + 2 Hydraulische Hand remmen,
2 zijtassen, extra lage instap, 8 versnellingen, fietscomputer, regenponcho, reparatiemateriaal, een dubbel veiligheidsslot en fietshelm antielekbanden enz.

• Bruikleen routekaarten en toeristische informatie
• Profesionele Meertalige Bemanning en Gids 
Begleide fiets touren met Meertalige  Profesionele Fiets Gids & Tourleader 
• Pech onderweg service / Nood telefoon  
• Alle toeslagen en Lokale afdrachten
• Gezellige Familiale sfeer
• Stadse wandelingen en excursies met de tour Guide e/o schipper 
• Haven gelden Energy toeslag enz.
• Doorvaartrechten toeristen belasting Fiets verzekering
• Stads wandeling Luik met bezoek aan Café chantant Les Ollivette
• Begeleide Fiets tour in Parijs
• Stads rondvaart in Parijs met bezoek aan de Tunnels en Canal St Martin

Excl. zijn: eigen uitgaven - drinks. musea ,taxi transfers , Tip Staff Gratuitys. diners on shore 
• De reis is 15 dagen en is op basis van 12 dagen vol pension - 2 dagen in parijs Half pension . Max. 10 gasten.
 De heen en terug reis kan door u zelf zeer voordelig worden geboekt per Flixbus of Euro Line  of TGV via internet

Hartelijk Welkom aan Boord
 Miss Elly.
Capt.& Crew

 

parijs2

     route parijs

      

 

Contact Information

Contact :
Dutch Paradise - Boat & Bike Charters 
Holland - Belgium - France  - Germanie    
E-mail: info@Dutchparadise.Com
Web - Site WWW.Dutchparadise.Com 

Phone Booking Office : Hotel Yacht Miró.  00 31 (0) 653152840
Capt. Mps . Miró. direct - and Emergency Phone on tour
00 31 (0) 653152840  

Office Fleet Owner + 31 (0) 651416183 Locatie