• Gentleman Yacht since 1916
  26 meter
 • Interieur
  Miró Gentleman Yacht
 • Route Limburgeois
  Nederland, België & Duitsland
 • Winterhotel Maastricht
  2 persoons luxe hut..2 persons Luxury cabin
 • Route Ravel
  Fiets - & vaar vakanties
 • Maastricht - Parijs
  Chateau de Pierrefonds

Fiets - Vaar vakantie Route Ravel

Holland - België & Frankrijk,- 2024

Fiets - Vaar Vakantie - E- Bike tour 3 landen over de prachtige Maas

Met het Luxe Boutique Hotel Yacht Miró ***** 

Steden op de Route: Maastricht /Kanne - Luik - Namen – Dinant - Waulsort - Givet - Rivière - Huy – Maastricht- Kanne / Riemst

Reisduur: 7 dagen 6 nachten Mooie vlakke Fiets routes

 yachtmirologo  Boutique Hotel Yacht Est. 1916
Dit prachtige Hotel Yacht Miró ***** is meer dan 100 jaar in de vaart . 
en officieel ingeschreven als Luxemotor - Deksalon Yacht in het nationaal register Historisch Varend erfgoed RVEN
En uw Fiets-Vaar avontuur begint op dit onlangs volledig gerestaureerde en nieuw gemotoriseerde Historische Salon Yacht -
( Max. 10 gasten )

Het Luxe Salon Yacht Miró ***** is hierbij uw luxe varende Hotelletje dat u op uw reis zal begeleiden. En u een voortreffelijk logies bied zonder dat u elke dag koffers moet pakken om verder te kunnen fietsen. U fiets of wandelt op uw gemak zonder problemen tot u weer op de afgesproken plaats komt waar u de Miró***** weer aantreft . u kunt ook een paar fietsdagen overslaan en een heerlijke dag in een lekkere dekstoel aan boord genieten van de vaartocht wat u wilt . en natuurlijk is er genoeg tijd voor museum of een stadsbezoek. U maakt een heerlijk afwisselende Fiets- Vaarvakantie door het dal van de rivier de Maas en gastvrije Waalse Maasdal, een geweldig mooi historisch landschap ingebed tussen Nederland en Frankrijk.

Individuele of groeps vakantie met luxe Hotelschip Miró  *****

Voor Groepen of Full Charters ( Max 10 pers.) op alle geplande weken van April.tot Nov.in 2024

E -Bike Huur Inclusief : First Class Electro Fiets

I:SY E-bike Luxe Model met 400 amp accu – 8 versnellingen, super sterke midden motor ( Bosch system ) - traploos, verstelbaar stuur+ gell zadel – Terugtrap rem + 2 Hand hydraulische  , 2 fietstassen, regenponcho, fietscomputer, fietshelm en anti- lekbanden. + Uitgebreide fiets- en routekaarten. 

Tourgegevens
Fietsroutes per e-Bike Ca.45 km.per dag  - Totale Route a/b schip circa 170 km.
Mooie fietsroute over bewegwijzerende Fiets Route Ravel.

Vrijwel vlakke en enige lichtglooiende fietspaden en lokale wegen, alternatieve fietsroutes zijn mogelijk.
Moeilijkheidsgraad I / II.

1e dag
Een hartelijk welkom en Cruise vaart met de Miró ***** naar Luik U komt met eigen vervoer naar Maastricht. Inschepen om 12.00 uur in de haven Kanne / Maastricht 
(de haven heeft gereserveerde parkeerplaatsen). Aan boord beginnen we met een welkomstdrankje en tourbespreking. De fietsen worden vakkundig en voor iedereen persoonlijk afgesteld.

Hierna varen we met de Miró***** naar Luik, we zien de sluizen van Lanaye (18mtr. verval). Dit zijn de hoogste sluizen in de Maas en het is dan ook een imposante gebeurtenis. We meren af echt midden in de historische Altstad aan het museum aquarium Du Liège. Het Diner is in Luik en 's avonds een stadsbezichtiging met de kapitein,hij neemt u mee naar het beroemde Café Chantant Le Jardin des Ollivette waar de Luikse volksmuziek en Franse Chansons de stemming bepalen.

2e dag: Luik- Namen ( ca. 24 of 49 km.)
Vroeg in de morgen Gezellig Kapiteins ontbijt. tijdens het ontbijt vaart de Miró***** richting Namen over de Route - Ravel, langs machtige oude staalfabrieken die de industriële rol van de rivier de Maas benadrukken. De route wordt mooi afgewisseld door beboste hellingen waarin nog nooit iemand zijn intrek heeft genomen. De route passeert ook verdwaalde oude kastelen. In Engis gaat u weer van boord en maken we de tour verder per fiets naar naar namen De Hoofdstad van Wallonie ,gelegen op de splitsing van de Sambre en de Maas. s 'avonds maakt u zeker een wandeling naar het machtige kasteel van Namen en een bezoek aan de Prachtige historische Binnenstad. We overnachten onder de romantische verlichte muren van het imposante Chateau Namur

3e dag: Fietstour naar Dinant ( ca. 29 km of 54 Km )
De fietsroute bevindt zich in het Maasdal van Namen tot Dinant. Op de linkeroever bevindt zich het aardbeienstadje Wepion. Op de andere oever passeren we Profondeville en Riviere met het uitzichtpunt 'Sept Meuses'. Dit biedt een adembenemend uitzicht over zeven Maasvalleien op de rechteroever. Hier kunt u een extra Route maken naar het beroemde klooster van Maredsous en Maredred beroemd om zijn Kloosterbier en Heerlijke kaas. De route vervolgt langs het typische maasdorp Dave-Frenes en Godinne met het mooie 17de eeuwse Spaanse slot Yvoir en de prachtige abdijbrouwerij van Leffe. Gastvrije vriendelijke kleine dorpen waar het Belgische bier voortreffelijk smaakt. Kort voor Dinant staan de beide oude vestigingen Poilvache rechts en Crèvecoeur links. Deze staan recht tegenover elkaar. Ook een prachtige natuur is vandaag de beloning. U ontmoet de Miró***** weer midden in de gezellige altstad van Dinant.

4e dag: van Dinant naar het Franse Givet ( ca.37 km .)
Ontbijt Cruise naar Waulsort Het dal verengt zich achter Dinant, de dorpjes worden zeldzamer en de rotsen steiler. Zij geven het landschap een eigen wild karakter. Op de rechteroever passeren we Anseremme. voorbij de sluis naar het Château van Freyr, het kleine Versailles aan de Maas. Daarna begint in Waulsort onze fiets tocht en richting Hastière. Hier bezoekt u zeker de oude Romaanse abdijkerk. En verder gaat de fiets tour richting Givet in Frankrijk , de stad die de poort van Frankrijk wordt genoemd. De terugweg gaat over een prachtige alternatieve route. Vandaag kunt u ook een rustdag houden of een kortere route fietsen. In de omgeving van Waulsort is van alles te zien en te beleven. 15.30 uur is er een romantische Afternoon Cruise naar Poilvache gepland. Vanavond is er de Gelegenheid voor het Feestelijke Captains Diner aan boord of Kapt. Mart,s grill buffet ( niet incl ) . Hier in Riviere overnachten we op een rustig plekje aan de schilderachtige oever van de rivier en kunt u als u nog energie overheeft met de schipper een heerlijke wandeling maken naar de ruïne van het machtige kasteel Poilvache

5e dag: Poilvache - Rivière - Huy ( ca.38 km.)
Tijdens uw ontbijt vaart de Miró***** door een prachtig Berg landschap naar La Plante. Vanaf La Plante een fietstour via Marche-les-Dames (hier verongelukte in 1934 de Belgische koning en alpinist Albert I tijdens het beklimmen van de steile rotsen) naar Huy. Hier overnachten wij aan de mooie stadskade. Huy is een vredig stadje met mooie kleine straatjes en steegjes en een oeroude traditie in metaalverwerking. De goudschat van de Kathedraal Notre Dame is uniek en gemaakt door de beroemde (1200 n. Chr.) edelsmid Godfried Von Huy. Vanaf de Citadel geeft de stad u een onvergetelijk uitzicht over het plateau van Sartre.

6e dag: Huy- Maastricht (ca. 40 km.)
's Morgens vroeg varen we tijdens het ontbijt de zon tegemoet naar Luik. daar start de Fietstour langs havenkades en ijzergieterijen. Via het landelijke Monsin en Visé passeren we de grens en fietsen langs prachtige appelgaarden naar het Kasteel Eijsden en door een prachtig Limburgs land naar Maastricht. en bezoekt u er zeker de Beroemde Mergelgrotten.'s Avonds met de Miró***** of Haven taxi naar de altstad van Maastricht. Op donderdagavond zijn alle winkels en belangrijke musea geopend tot 21.00 uur en 's avonds drinken we nog gezellig bij kaarslicht een drankje op het mooi verlichte dek van de Miró***** .

7e dag: Terugreis
Na een heerlijk ontbijt om 10.00 uur, ontschepen en individuele terugreis. Het bijboeken van een extra nacht voor het begin of na afloop van de reis is beperkt mogelijk. Bel hiervoor Dutch Paradise of de reisleiding aan boord. (€125,- per 2 pers. Hut ) Het diner is  in gerenommeerde plaatselijke restaurants of aan boord van de Miró***** . Bij charters 10 pers. kunt U dit aan boord reserveren. Het meenemen van uw eigen fiets is beperkt mogelijk. (geen restitutie )

Prijzen en Voorwaarden :
Prijs voor Charter Route Ravel: € 895,- pp + € 125,- , Boord kas - voor: Energie Toeslag - Co2 compensatie - fiets schadeverzekering, toeristenbelasting +haven gelden en doorvaartrechten .

Inclusief is:
• Welkomst Champagne met Limburgs lekkers 
• 7 Dagen Fiets - Vaar vakantie - River Cruise, 6 nachten aan boord Hotel Yacht Miró***** 
• Uitgebreid ontbijt , lunch/pakket , drink  , Fruit enz  

• 2-Persoons luxe Comfort Class Hut met eigen douche, toilet en wastafel,
• Sat TV, dvd, radio , airco, safe, centrale verwarming,
• Föhn en sportmassage apparaat 
• Afternoon Tea / Koffie  met lekkertjes

• Handdoeken - Bedlinnen - Maidservice
• Elke dag Kabine reiniging
• Fietshuur, First Class Electro Fiets de E:SY  e-Trekking  
• Met 400 Amp. accu –sterke Bosch Midden Motor - terugtraprem + 2 Hand remmen, 2 zijtassen, extra lage instap,
• 8 versnellingen,fietscomputer, regenponcho, reparatiemateriaal,een dubbel veiligheidsslot en fietshelm
Antilekbanden  swalbe Marathon +  enz.
• Route Ravel fietskaarten, wandelkaarten, routebeschrijvingen en meertalige reisbeschrijvingen
• GPS route navigator ter gebruik en inzage 
• Elke dag Tourbespreking met toeristische info 
• Panne service en nood telefoon 
• Meertalige reisleiding aan boord 
• Wasserij service mogelijk   
• Gezellige Familiale sfeer 
• Excursie City walk Historisch Luik met bezoek aan Het Café chantant Le Jardin des Ollivette 
• Niet incl. Diners –  eigen uitgaven - Staff Gratuity .

                                                          Hartelijk Welkom aan boord

                                   Miss Elly.

                             Capt. Mart & Crew

 

ravel1   ravel2   ravel3

      

 

Contact Information

Contact :
Dutch Paradise - Boat & Bike Charters 
Holland - Belgium - France  - Germanie    
E-mail: info@Dutchparadise.Com
Web - Site WWW.Dutchparadise.Com 

Phone Booking Office : Hotel Yacht Miró.  00 31 (0) 653152840
Capt. Mps . Miró. direct - and Emergency Phone on tour
00 31 (0) 653152840  

Office Fleet Owner + 31 (0) 651416183 Locatie